Från a till o

Kontorsstädning för dig som är i Stockholm

Kontorsstädning för dig som är i Stockholm

Alla på ett kontor bryr sig om sin arbetsmiljö och för att öka trivseln för personalen är städningen av lokalerna en bidragande del. Kontorslokalerna är också en del av företagets ansikte utåt och det är viktigt att kunder och besökare får ett rent och fräscht intryck av era lokaler.

Ett visst mått av städning kan man förvänta sig att medarbetarna deltar i, om alla hjälper till behöver det inte vara särskilt komplicerat. Be dina anställda att alltid hålla köket rent genom att ta bort all mat och använda redskap efter sig. För övrig städning kan det vara en god idé att vända sig till professionella lokalvårdare som erbjuder kontorsstädning i Stockholm.

Vad ingår i en kontorsstädning?

Vanligtvis sker kontorsstädning varje dag eller varje vecka. Hur lång tid per gång brukar baseras på kundens egna behov och önskemål. Kök och toaletter rengörs, fria ytor, telefoner och datorer dammtorkas. Alla golv dammsugs och vattentorkas. Man brukar också kunna be städföretaget att fylla på hygienartiklar, tömma papperskorgar, vattna blommor och fylla på papper i skrivaren. Större arbetsplatser som har stora kontorsytor med många fönster brukar också be om hjälp med fönsterputsning. Ibland räcker det inte riktigt med bara veckostädning, då kan det vara bra att beställa en storstädning. En storstädning är alltid mycket mer detaljerad än en vanlig städning, alla ytor och skrymslen städas noggrant. Utrymmet bakom element rengörs och lister, dörrar, ventiler, och kakel i badrum torkas ordentligt. Kvav och instängd luft kan orsaka huvudvärk hos medarbetarna, be därför städ-teamet att även rengöra ventilationssystemet vid storstädning.

Hur hittar man det ideala städföretaget?

I myllret av alla städföretag som finns på marknaden är det lätt att känna sig förvirrad. Kontakta minst tre olika städfirmor och be om en offert. Det är alltid viktigt att kontakta referenser! Ring upp de referenser du fått och fråga om de är nöjda med städleverantören och om det är något företaget skulle kunna förbättra. Kontakta även bolagsverket för att få reda på om firman är registrerad. Där kan ni också få information om vilka personer som sitter i bolagets styrelse och om de har varit med om tidigare konkurser eller belagts av näringsförbud. Analysera hur företaget formulerat sin offert, det är en del i processen att hitta en seriös aktör. Då framgår det också om offertgivaren har förstått just era specifika behov och önskemål. Glöm inte att det är människor som ska göra rent era lokaler, säkerställ att de har goda arbetsvillkor och att arbetsgivaren tar väl hand om sin personal i er upphandling.