Från a till o

Uppskattad mat

En smörgåstårta i Bromma uppskattas av alla gäster. Smörgåstårtor är smakrika och finns i både klassiskt och modern tappning för fest och buffé. Den klassiska varianten innehåller ofta rostbiff, räkor, lax eller skinka. En modern smörgåstårta kan innehålla italiensk pesto och skinka eller mexikansk kyckling med guacamole. Det finns verkligen smörgåstårtor för precis alla smaker! På senare år har det blivit trendigt att göra riktigt svenska smörgåstårtor med matjessill. Det är bara fantasin som sätter gränser och man kan variera en smörgåstårta i Bromma på väldigt många olika sätt.

Smörgåstårta som praktisk plockmat

Smörgåstårta i Bromma är perfekt att bjuda på vid fest eller någon annan typ av tillställning. Man kan antingen göra smörgåstårtan själv, då är det bäst att förbereda den dagen innan och förvara den i kylen. Det kanske verkar omständligt att göra en egen smörgåstårta i Bromma men det är faktiskt inte så krångligt som det verkar. Det mesta handlar bara om att dekorera smörgåstårtan och lägga på olika ingredienser på de olika våningarna. Garnera kan man göra bara några timmar innan servering så att smörgåstårtan ser fräsch ut. Ett annat alternativ är att besöka ett bageri och låta dem göra smörgåstårtan.

Vegetarisk smörgåstårta

De flesta förknippar nog inte smörgåstårtor med vegetarisk mat, ofta ingår ju rostbiff, ägg, lax eller räkor. Men det finns faktiskt numera vegetariska alternativ som är otroligt goda. Man kan till exempel använda spetskål, avokado och pepparrot som pålägg på själva brödet. Som garnering kan man använda tunna skivor av fänkål som passar otroligt bra med små äppelbitar. Man kan också använda soltorkade tomater med fetaostkräm och oliver. Om man vill göra det lite enklare för sig kan man använda färdig hummus som kombineras med rucola salad och valnötter. Använd gärna kesella eller crème fraîche för att få en syrlig och fräsch smak.

Vad dricker man till smörgåstårta?

Vad passar egentligen bäst att dricka till en smörgåstårta? Naturligtvis beror det på vad smörgåstårtan är gjord av. Leverpastej, ägg, gurka eller rädisor? Olika typer av smörgåstårtor passar till olika typer av drycker. En del föredrar att dricka kaffe till smörgåstårta medan andra hellre dricker läsk. Läsk kan ha en tendens att vara lite väl sött så det är bra att bjuda på några alternativ som cider, öl eller vin. Man måste också anpassa sig till tillfället. På ett dop bjuder man kanske på kaffe medan champagne kan passa till studentmottagningen.