Från a till o

Att få bort röklukt är en utmaning men ingen omöjlighet

Lukten av cigarettrök är erkänt svår att få bukt med. Ponera till exempel att du bor i ett lägenhetshus och att grannen under dig har rökt mycket i många års tid. Risken är då stor att lukten även har spridit sig till din lägenhet och verkligen satt sig i väggarna m.m. Det är som sagt svårt att få bort röklukt med konventionella rengöringsmetoder. Men faktum är att det inte är någon omöjlighet så länge som du använder dig av rätt redskap.

För visst, cigarettröken har en tendens att stanna kvar långt efter dess att röken har lagt sig. Den letar sig nämligen in i tyger, vattenbaserad färg och andra material. Men den blir inte fastlåst på dessa ytor. Med tiden letar sig istället den hemska lukten tillbaka ut i luften eller sätter sig på andra föremål.

Tidigare har man därför givit rådet att rengöra eller slänga alla föremål som röken har satt sig i. Därefter behövde man försegla golv, väggar och tak. För att bli av med den återstående lukten kunde man till exempel ställa fram kol eller andra material som är bättre på att absorbera lukter. Men numera finns det ett bättre sätt att få bort röklukt från hemmet. Läs vidare så ska vi avslöja vilket detta är!

Så kan du få bort röklukt från ditt hem

Den metod som vi syftar på är helt överlägsen när du vill få bort röklukt en gång för alla. Vi syftar på en behandling i form av en ozongenerator. Denna genererar ozon som släpps ut i luften och angriper de partiklar som luktar illa samt neutraliserar dessa. Detta är en lösning som säljs av företag som tillhandahåller luftrenare.

Fördelarna med att äga en maskin av detta slag är att den:

  • Tar bort dålig lukt från rummen i ditt hus eller i din lägenhet
  • Oskadliggör skadliga virus och bakterier
  • Renar luften
  • Ser till att de livsmedel som ligger framme håller sig färska längre.

Som du märker finns det många fördelar med att använda sig av en sådan apparat. Därför rekommenderar vi starkt att du läser mer om dessa maskiner!