Från a till o

Inbjudande och tryggt

En fin utomhuslampa vid ingången till huset eller någon annanstans på tomten gör att du lättare kan se när du kommer hem sent, och ger också ett vackert ljus som ser inbjudande och trevligt ut. Men det finns en annan enorm fördel med utomhuslampor, och det är så klart att ett upplyst hem är mindre tilltalande för en inbrottstjuv som letar efter det perfekta tillfället. Om man lätt kan se dörrar och fönster är det väldigt avskräckande för någon som vill kolla in huset utan att bli sedd. Och det krävs inte starka lampor för att vara avskräckande, det kan vara dekorativt och modernt på samma gång.

Välj en design som passar ditt hem perfekt

Det finns så otroligt många olika typer och design av utomhusbelysning, så det är hur lätt som helst att hitta snygga lampor som passar din smak och stilen på ditt hem perfekt, vare sig du har en stor tomt du vill lysa upp eller ett mindre hem. Du kan välja mellan storlekar och typer som fungerar så smidigt som möjligt. Här finns tips inom utomhusbelysning.

  • Välj en automatisk lampa med sensor som tänds när någon närmar sig huset. Det är en bra lösning om du oroar dig särskilt för inbrott, men också när du kommer hem och vill kunna se lite bättre.
  • Välj en starkare lampa där du behöver bättre ljus, som vid garaget till exempel.
  • En snygg, mindre lampa ger en fin touch åt ingången till hemmet.
  • För lampor som är rent dekorativa kan du välja miljövänliga versioner som laddas av solljus så att du sparar på elräkningen.

Från det dekorativa till det funktionella

Solcellslampor är ett effektivt sätt att dekorera och samtidigt lysa upp delar av tomten eller trädgården och göra det mysigt och inbjudande på samma gång. Du kanske vill sätta upp ljusslingor för ett speciellt tillfälle som en födelsedagsfest eller liknande? Det förvandlar snabbt en liten tomt till ett snyggt område som passar för att umgås och spendera tid med nära och kära. Men du kan också hitta starka lampor som är ett mera praktiskt tillägg, utan att det för den sakens skull behöver vara dyrt.