Från a till o

Boka tid på bilverkstad i Västerås via onlinebokning

Boka tid på bilverkstad i Västerås via onlinebokning

Inom flera branscher växer trenden att erbjuda tidsbokning direkt via hemsidan. Därmed kan kunden gå in på hemsidan, när som helst på dygnet, och välja en av de lediga tiderna. En lösning som därmed gynnar både kunden och företaget. Nedan beskrivs hur tidbokning kan ske hos en bilverkstad i Västerås.

1.    Du inser behovet av verkstad

Klockan är 23:00 på måndagkvällen när du inser att bilen snabbt behöver komma in till en bilverkstad. Helst av allt redan tidigt på tisdagen eftersom du har behov av bilen under kommande onsdag.

2.    Sök upp bilverkstad i Västerås

Västerås är en av Sveriges större städer vilket innebär att det här finns allt från auktoriserade märkesverkstäder till ”hemmafixare”. Vilken verkstad du bör vända dig till beror helt på bilens ålder och skick. Många väljer auktoriserad bilverkstad om det är en nyare bil som ska servas eller lagas. Detta utifrån att de alltid använder originaldelar och att det ”ser bra ut” i serviceboken.

Alla har däremot inte onlinebokning. Att vänta till tisdagsmorgon för att då ringa runt till olika verkstäder är uteslutet så du söker upp de som har onlinebokning.

3.    Se lediga tider och välj online

En bilverkstad i Västerås som erbjuder onlinebokning lyfter fram denna fördel stort på dess hemsida. Kunden kan antingen ringa dem, eller boka online. Genom att klicka på ”Boka online” omdirigeras personen till en extern bokningssida där valbara tider anges.

4.    Inte säkert att bilen kan hämtas samma dag

Även om det är en enkel åtgärd och bilen lämnas in på morgonen så innebär det inte alltid att bilen kan hämtas på eftermiddagen. Arbetstiden kanske räcker till men för att reparationen ska kunna utföras krävs att reservdelar finns hemma.

Fördelar med att boka online

  • Boka dygnet-runt
  • Undvik telefonkö
  • Logga in och ändra tid när som helst
  • Se alla dina tidigare tider

Fördelar för bilverkstaden

  • Mindre administration

För bilverkstaden innebär denna onlinebokning en betydligt mindre administration. De behöver inte ta emot lika många samtal och diskutera med kunden om olika lediga tider.

Men…

När något sker anonymt ökar även sabotage. Risken för bilverkstäderna kan bli att personer som vill förstöra för dem bokar in andra personers bilar. Detta skulle däremot enkelt kunna motverkas genom att bokningen behöver verifieras med Bank-ID i framtiden. Än så länge är det däremot ingen bilverkstad i Västerås som infört denna identifieringsprocess.