Från a till o

Bryggutrustning– vilken behöver man?

Om man är en kaffeälskare är det naturligtvis viktigt att ha all bryggutrustning som krävs. Men idag är det djungel att hitta bland alla olika maskiner och produkter. Det kan därför vara svårt att veta vad man behöver. Antingen är man en minimalist och nöjer sig med en bryggkanna och bryggkaffe medan vissa vill ha en välgjord cappuccino på morgonen och då krävs det mer än en bryggare för att få till det. Besök espressogear.se för att hitta allt för kaffe.

Bra bryggutrustning att ha hemma

Det är otroligt lätt att brygga en god kopp kaffe. Gemensamt för alla olika bryggmetoder som finns är att resultatet blir väldigt mycket bättre om man använder nyrostade bönor som man maler precis innan man brygger dem. Nyrostade bönor är avgörande för smakupplevelsen. Kaffet är alltid det som kommer att göra upplevelsen och inte utrustningen.

Aeropress

En aeropress är förmodligen det snabbaste sättet att tillreda en rykande kopp gott kaffe på. Man behöver:

  • Aeropress med filter
  • Kaffe av önskad malningsgrad
  • Kvarn
  • Kokande vatten
  • Våg
  • Tidtagarur

Mokabryggare

Mokabryggaren är en klassiker och är en symbol för gott kaffe. Metoden kräver endast en liten arbetsinsats och man får riktigt smakrikt kaffe.
Man behöver:

  • Mokabryggare
  • Kaffe
  • Kvarn
  • Spishäll

Presskanna

Presskannan är en enkel och smidig bryggmetod som är enkel att lyckas med.
Man behöver:

  • Presskanna
  • Kaffe
  • Kvarn
  • Kokande vatten
  • Våg
  • Tidtagarur

Övrig utrustning

För den kaffeälskande är det inte endast bryggutrustningen som är viktig. För att tillverka en god cappuccino eller caffelatte krävs mer än en espressomaskin eller bryggkanna. En bra mjölkskummare är ett måste om man vill dessa drycker. Den vispar upp mjölken till ett trevligt skum. Beroende på mjölkskummaren så blir mjölken olika. Dock är det framför allt mjölken som påverkar hur skummet blir. Skummet bildas när ånga blåses in i mjölken och då avgör proteinhalten i mjölken hur stabilt skummet kommer att bli. Luftbubblorna måste omges av tunna proteinskal för att hålla. Även fetthalten i mjölken kommer påverka skummet, ju fetare mjölk desto stabilare skum. Med hjälp av rätt bryggutrustning och mjölkskummare kan man göra drycker som de tidigare nämnda, men även americano och espresso macchiato.