Från a till o

Cykelkläder för mountainbikecyklister

Cykelkläder för mountainbikecyklister

I denna blogg från våra mountainbikeåkare kommer vi nu att gå igenom några av de cykelkläder du behöver för att ge dig ut i MTB-spåret. Det finns vissa plagg som bör finnas i varje mountainbikecyklists garderob – vissa av dessa gör cyklingen roligare, andra gör den mer behaglig. Att sitta i samma ställning och att röra sig på samma sätt i flera timmar kräver förstås en viss nivå av komfort. Andra cykelkläder är istället så pass användbara att det skulle vara svårt att klara sig utan dem. Dessa är några av de plagg vi helst inte vill vara utan:

Cykelshorts

Ett par cykelshorts kan verkligen rädda din bakdel! Vi föredrar shorts med hängslen för komforten, då de hängslen som fästs över axlarna tar bort det tryck mot magen som vanliga shorts ofta resulterar i. Du kan med fördel bära dina cykelbyxor under ett par säckiga mountainbike-shorts om du föredrar att dölja dem.

Mountainbike-shorts

Mountainbike-shorts finns i ett brett urval av passformer och material för olika sorters cykling. Shorts som lämpar sig väl för cross country är ofta lite lättare till vikten och något kortare. Shorts för trailcykling tenderar att vara längre och har ofta fler funktioner, till exempel fickor, medan shorts tillverkade för downhill är tyngre och har ett tjockare material för att ge bättre skydd när du trillar av cykeln. Om du skulle använda downhill-shorts för trailcykling eller cross country skulle du dock bli lite för varm av att trampa på pedalerna. Generellt sett rekommenderar vi att du köper mountainbike-shorts som inte har någon söm i skrevet, för att förhindra skav.

Cykeltröja

Cykeltröjor för mountainbikecykling har sömmarna på de rätta platserna och är framtagna för en generell cykelställning, vilket gör att de förhindrar de skavsår du lätt kan få om du bär en vanlig bomullströja. Dessa tröjor är anpassade efter sitt syfte och har ofta fickor. Det finns ett stort urval av cykeltröjor på marknaden att välja mellan – från svalare t-shirts till tjockare tröjor av merinoull med dragkedja. Vi rekommenderar att du har såväl en tunnare tröja som ett tjockare plagg av merino i din garderob. På så sätt kan du enkelt anpassa din outfit efter vädret.