Från a till o

Olika överfallslarm på marknaden

Ett överfallslarm är om man ska beskriva det enkelt ett larm du bär med dig. De är ofta små och när de utlöses låter de väldigt högt. Meningen med överfallslarm är att skrämma den som överfaller dig. En signal hjälper dig på två sätt. Med ett överfallslarm signal kan du även locka till dig andra människor. Genom att uppmärksamma andra på vad som händer får du enklare hjälp. Det finns larm med olika ljudstyrka. I följande text kommer vi utreda de olika överfallslarmen som finns på marknaden!

De olika typerna av överfallslarm

Det finns flertalet typer av överfallslarm. Gemensamt för alla är att de är relativt små och ger ljud ifrån sig. Larmen kan variera i sätten de utlöses. I många fall är det en sprinter som du drar ut. Fördelen med det är att du kan förbereda dig och enkelt dra ut sprintern om det är nödvändigt! Vissa överfallslarm är utformade för att utlösas om du blir attackerad eller överfallen. Andra överfallslarm är av utformningen så att de utlöses om någon försöker ta exempelvis en väska från dig. Det är ett effektivt sätt att skydda dig från väskryckningar!

Behoven av överfallslarm

Behoven av överfallslarm kan inte avgöras på förhand. Online kan du dock söka för att hitta statistik om överfall i ditt område. Detta kan ge en indikation om risken för att bli överfallen. Överfallslarm är generellt ganska billiga så det kan vara en bra investering för alla. Om du brukar gå eller jogga på ensamma ställen sent på kvällen är det bra med ett överfallslarm. Det kan också bero på dina egna behov. Med största sannolikhet blir du inte överfallen, men det är skönt att ha ett larm för att känna sig säker. Många larm har också en ficklampa som kan vara väldigt händigt på natten.

Rekommenderat vid köp av överfallslarm

Det finns ett antal rekommendationer som man kan göra vid köp av överfallslarm. Överfallslarm är generellt ganska billiga, men det finns vissa som är bättre än andra. En sak som skiljer sig mellan larmen är ljudnivån. Olika larm utger signaler med olika decibel! Storlek kan också vara ett sätt att differentiera larmen. Läs på om vilket larm som skulle passa dig bäst. Det kan vara bra att köpa flera överfallslarm när du ändå håller på. Om du har barn är det en bra investering för deras säkerhet. Överfallslarm finns att köpa i de flesta större teknikbutikerna i Sverige och online!