Från a till o

Halmstad: Så pressar du priset på din flyttfirma

Vad kostar det att få hjälp av en flyttfirma vid en lokal flytt i Halmstad? Hur kan priset hållas nere? En flyttfirma i staden ger en rad tips på sin hemsida.

Sök efter flexibla lösningar…

När en flyttfirma ger en offert utgår de generellt från att kunden vill ha hjälp med att bära alla kartonger och möbler till flyttbilen, transport samt tömning av bilen in till den nya lägenheten. Vad det kostar avgörs därmed primärt av hur mycket som behöver flyttas. Är det väldigt mycket som ska flyttas kanske bilen behöver köra två vändor.

En flexibel lösning, som därmed skulle pressa priset, är att genomföra delar av flytten på egen hand. Det kan exempelvis vara att samtliga kartonger och möbler bärs ut till parkeringen så att tiden som en anlitad flyttfirma behöver lägga på flytten minimeras. Ett annat sätt att flytta kartonger och lådor själv och enbart låta en flyttfirma ta de riktigt tunga sakerna så som soffa, matbord osv.

Finns fler än en flyttfirma i Halmstad…

I Halmstad finns flera flyttfirmor och dessutom kan även företag kontaktas från närliggande städer. Det är alltså lätt att få in 5 – 10 offerter på samma arbete.

  • Skriv ner tydligt vilken hjälp som efterfrågas
  • Skicka samma underlag till 10 flyttfirmor via mail
  • Ställ de olika svaren mot varandra

Att jämföra offerter är ett sätt att få en flyttfirma till så lågt pris som möjligt men priset är inte allt. Innan de anlitas bör en snabb bakgrundskontroll ske. Har de referenser? Finns de med på Allabolag.se? Vad säger tidigare kunder?

Erbjuder de alla tjänster?

En flytt kan vara enkel – eller betydligt mer komplicerad. Önskas fler tjänster än enbart själva flytten är det smidigt att kunna beställa allt från samma företag. Det kan exempelvis innebära att företaget packar allt, flyttar, magasinerar och städar. Många företaget ger även viss rabatt om kunden väljer att beställa flera tjänster på samma gång.

Det kan alltså vara smidigt att få all hjälp från samma företag men det behöver inte alltid vara det billigaste alternativet. Ta in en offert från ett företag som erbjuder komplett lösning och sedan offerter från företag i Halmstad som enbart erbjuder exempelvis städning, flytt, magasinering osv. Den som lägger ner lite tid på att jämföra olika alternativ har mycket att spara på att ställa olika alternativ mot varandra.