Från a till o

Hjälp med begravningsprocessen

Det är sällan lätt att ta tag i allt som behövs för att klara av en begravning. Vid ett dödsfall är nämligen begravningen en av flera saker som behöver omhändertas. Utöver själva begravningen har du även dödsboet, arvskiftet och allt som finns med i testamentet. Att dessutom behöva ansvara för att begravningen ska bli fin kan kännas för svårt och för mycket för en person som redan har det tufft. Det är just i dessa stunder man behöver en hjälpande hand. För just detta finns begravningsbyråer.

Vänd dig till en begravningsbyrå i Helsingborg

Bor du i Helsingborg ska du naturligtvis höra av dig till en begravningsbyrå i Helsingborg. De kan hjälpa dig med allt som berör begravningen, oavsett den avlidnes tro. Att välja en lokal byrå är bra av flera anledningar, inte minst för att de känner till området och de olika lokalerna som kan användas. Är du kristen kan de även vända sig till din kyrka för personliga detaljer. Det är generellt vanligt att begravningen hålls i en kristen kyrka men det är inte alla som är kristna, därför är det bra att känna till flera alternativ. En fördel med kyrkorna är att de är väl utrustade för begravningar och även har stor vana och flera begravningstraditioner som gör det till en fin stund. Efter en begravning hålls det oftast en minnesstund i en närliggande lokal. Då bjuds det oftast på kaffe och kaka, alternativt lite mat och tilltugg. Det är även möjligt att hålla minnesstunden i en restaurang eller annan lokal. Exakt hur begravningen följs upp beror på flera faktorer, inte minst vilken budget man har. Givetvis behöver man inte ordna något dyrt för att det skall bli bra. Med genomtänkta detaljer kan man få ett fint avsked att bära med sig oavsett.

Vem betalar för begravningen?

Det är i första hand dödsboet som står för kostnaderna. Det är dock inte alltid möjligt för dödsboet att betala begravningen, kanske för att det helt enkelt saknas tillgångar. Då är det upp till familjen att bestämma hur mycket de vill lägga på begravningen. De flesta kommuner hjälper även till med ett bidrag.