Från a till o

Extrapengar

Som privatperson kan det alltid vara trevligt med tillskott i sin privatekonomi. Det spelar ingen roll om du arbetar på heltid eller deltid eller om du kanske är student. De flesta personer tackar inte nej till extra pengar på fickan! Kanske är det något särskilt du sparar till, eller så har du bara behov av att fylla på din plånbok? Oavsett anledning så får du här ett par tips på hur du kan göra för att tjäna extra!
Att sälja andras produkter är ett bra sätt att tjäna extra pengar på. Ofta säljer man för ett företag och får provision. Det innebär att du kan göra det, när du själv har tid. Kanske helger och kvällar. Det är bra om du tycker om att prata i telefon, då det är det vanligaste sättet att sälja på. Sälj egna produkter är ett annat tips. En fördel är förstås om du är händig och är bra på att tillverka saker. Du kan sälja på marknader, på internet och till vänner och bekanta. Denna webbplats tar upp ämnen om att starta ehandel! Värt ett besök för den som vill starta butik.

Fler klassiska jobb

Intervjuare är ett sätt att få in lite extra inkomst. Det finns ofta många intervjuföretag som anställer på timbasis. Intervjuerna kan ske på olika sätt, så som på telefon, eller personliga möten eller åka med kollektivtrafiken och fråga passagerare. Mystery shopper är ett jobb där du anlitas av ett företag för att handla produkter på specifika ställen, på ett visst sätt och så vidare samt sedan rapporterar in hur det gick. Reklamutdelare är ett jobb som funnits hur länge som helst, precis som tidningsutdelare. Bor du centralt, så behöver du oftast bara dina egna ben eller en cykel.
Erbjuda egna tjänster är ett annat sätt att få in pengar. Erbjud andra att du kan städa, putsa fönster, vara vakt för hunden, katten eller barnen. Du kan även erbjuda dig att hjälpa till med läxor, måla hus och staket eller fixa i folk trädgårdar. Kom ihåg att alltid redovisa dina extra inkomster på det sätt som lagen föreskriver.