Från a till o

Julbord i Lund

För många är julen favorit-tiden på året. Inte minst på grund av maten. Det brukar heta att det inte spelar någon roll vad du äter mellan 24 december och 31 december, utan att det är vad du äter mellan 1 januari och 23 december som gör skillnaden. Men det går alldeles utmärkt att smygstarta lite tidigare under december månad.

I Lund, precis som i alla andra svenska städer, finns ett fint utbud av julbord för den som vill samla antingen familjen eller vännerna, fotbollslaget, kollegorna, teaterensemblen eller vilka det nu kan tänkas vara som man vill ut och ha en trevlig stund med. Många restauranger erbjuder julbord men då Lund inte är en så vansinnigt stor stad finns de bästa alternativen lite strax utanför. Hotell och gårdar och slott i närheten är bra alternativ som har genomarbetade och koncept med breda menyer och stor erfarenhet av detta. Bosjökloster, Örenäs slott, Gästis i Staffanstorp och flera andra har fina alternativ inte långt från Lund. Även Malmö med deras breda utbud finns naturligtvis nära till hands för den som vill ta sig dit.

Hotellen störst

Två större julbord i Lund återfinns på två av stadens stora hotell. Radisson Hotel Blu och Elite Hotel Ideon har båda fina och stora bufféer att välja mellan. Hos Radisson erbjuds man fördrink, olika bufféer till både för, huvud och efterrätt och även den klassiska pianomusiken finns givetvis närvarande. För vad vore ett klassiskt julbord utan ackompanjerandet av en bra pianist? Priset ligger på ca 500 kr per person. Radisson erbjuder även jullunch till ungefär halva priset. Hotellet ligger på Hedvig Möllers gata en liten bit utanför centrala Lund. Bokningar går att göra både via email och per telefon, samt även i receptionen på plats.

Elite Hotel Ideon har även de ett fint julbord att erbjuda och precis som Radisson ligger det en liten bit utanför centrala Lund. Julbordet startar den 28 november och pågår fram tills den 22 december. Priset är något över 500 kronor men priserna varierar och det finns även alternativ nedåt runt 300 kronor. Barn under sex år går in gratis och minimumantalet för antal gäster är 40 personer.