Från a till o

Bästsäljande menyer inom catering

Vilka menyer säljer bäst hos företag som erbjuder sina kunder catering? Självklart kan det bero på utbud och var i landet tjänsten erbjuds. Men ett av de företag i som har catering i Stockholm, Bromma deli, visar upp en lista som speglar efterfrågan relativt tydligt.

Julbordet

De tre kategorier av catering som presenteras, utan inbördes ordning, är julbord, buffé och mingelmat. Många förknippar julbord med att gå till en restaurang och äta gott tillsammans med sina kollegor. Men en del företag väljer att äta i den gemensamma matsalen eller uppdukade långbord på något annat ställe i företagets lokaler. Därmed kan man beställa julbordet via catering och äta där det passar bäst.

Bufféer

Hos Bromma deli anges även bufféer som en av de mest sålda menyerna. Catering förknippas just främst med bufféer och här skiljer de sig något mot ett flertal andra restauranger gällande vad som presenteras som ”bästsäljande menyer”. Det mesta som cateringföretag erbjuder är just bufféer så många har istället valt att lyfta fram vilken meny inom dessa bufféer som är mest efterfrågade. Det kan vara allt från västkustbuffé till kallskuret.

Mingelmat

Även mingelmat är klassisk cateringmat. Mingelmat serveras exempelvis vid bröllop och fester men kan även finnas vid företagsevent och stadsfester. Allt beroende på vilken mingelmat som väljs. Det kan vara allt från enkla små snittar till mindre piroger som kan ätas på stående fot.

Liknande topplista hos andra aktörer

Ser man på andra företag som har catering i Stockholm så har flera av dessa liknande topplista. Men när Bromma deli presenterar ”mingelmat” så är vissa andra företag smalare och presenterar vilka av deras mingelmatsmenyer som beställs mest. Topplistan ovan kanske snarare speglar ”de tre vanligaste kategorierna av catering beställs”. Vilken sorts buffé, vilken julmat eller plockmat som beställs varierar däremot. Just Brommadeli.se har ett brett utbud medan det finns restauranger med catering i Stockholm som exempelvis enbart har vegansk mat.

Andra tillfällen

Självklart finns det både andra menyer och tillfällen som catering efterfrågas. Dessutom går många av dessa menyer in i flera kategorier. En kategori som Bromma deli har är exempelvis ”Studentmenyer”. Ett tillfälle då det är mycket att stå i och det kan vara enkelt att istället få catering. Men studentmat kan ju vara allt från buffé och smörgåstårta till plockmat.