Från a till o

4 cykeltillbehör för regniga dagar

4 cykeltillbehör för regniga dagar

Oavsett om du dagligen pendlar på din cykel eller cyklar mer sällan, bör du inte låta lite regn lägga sordi på din cykelsäsong och få dig att ställa undan cykeln för säsongen. Fortsätt istället att cykla genom att ta till dig våra tips på cykeltillbehör för regniga dagar.

1. Använd cykelbelysning

Det är inte bara lag på att att använda korrekt cykelbelysning efter mörkrets infall. Det är även särskilt viktigt att vara synlig när väderförhållandena är sämre. Se därför till att införskaffa cykelbelysning och ha såväl den främre som den bakre belysningen påslagen även när du cyklar på dagtid. Om du har uppladdningsbar belysning, bör du sätta en påminnelse på mobilen så du inte glömmer bort att ladda den under natten och får batteritorsk mitt under cykelturen.

2. Få inte ont om utrymme

Med vattentäta sidoväskor eller en ryggsäck kan du förvara kläder och diverse cykeltillbehör utan att dessa utsätts för vädrets makter. En ryggsäck håller dessutom din rygg varm och torr under regniga och kyliga cykelturer.

3. Håll sikten god

Det är viktigt att du är medveten om din omgivning när du är ute och cyklar, men det kan vara svårt att behålla en god sikt när regnet smattrar i ansiktet. Vissa cyklister använder sig därför av cykelglasögon, men dropparna på glasen kan ge lika dålig sikt som om du inte bar glasögon alls. En cykelkeps eller ett hjälmvisir kan istället vara bättre alternativ för att ge dig skydd från regnet och säkerställa god sikt. Oavsett om du bär glasögon eller ej, kan någon av dessa lösningar öka sikten.

4. Bär rätt cykelkläder för våta väder

När du är ute och cyklar och tampas med vädrets makter är det viktigt att du klär dig rätt. Mjuka basplagg av merinoull kan hjälpa dig att bibehålla kroppstemperaturen även om du skulle bli våt. Till skillnad från syntetiska material motverkar dessutom naturfiber dålig lukt. Din nacke och haka kan du skydda från regn och rusk med hjälp av en tubhalsduk.

Tänk bara på att ha temperaturen i åtanke när du väljer dina lager. Du vill inte bli för varm och svettig bara för att du inte valde att bära regnkläder som andas. Behöver du ta med dig kläder eller någonting annat, är det bra att inte ha ont om utrymme. Tooorch säljer cykelväskor av hög kvalitet.