Från a till o

Är du redo och villig att prova whiskey på riktigt?

Är du sugen på att prova whiskey? Kanske har du just börjat uppskatta denna ädla dryck på riktigt och börjat fundera på att vässa dina färdigheter och kunskaper? I sådana fall är du valt välkommen in i klubben av finsmakande konnässörer!

Innan du du dyker rakt ner i den djupa änden av bassängen bör du dock tillskansa dig lite mer information. Det skadar nämligen inte att ha lite kött på benen innan du går på din första whiskyprovning. Med detta sagt bör du inte skämmas över att du kanske inte vet lika mycket som de övriga deltagarna. Alla har vi nämligen varit nybörjare en gång i tiden!

En whiskyprovning kräver inga förkunskaper av dig

Ibland kan man lätt få en bild av att lite mer finsmakande whiskydrickare är ganska stela och tråkiga individer. Men provningar av denna ädla dryck behöver absolut inte vara exklusiva och pretentiösa. I själva verket håller saker och ting mycket på att förändras med tiden. Därför är denna bild på väg att i verkligheten suddas ut. Idag blir de allra flesta konnässörer snarare glada av att det dyker upp nya människor som vill prova whiskey för första gången.

Vissa kanske påbörjade sin resa med att dricka singelmaltwhisky tillsammans med sin far eller någon annan manlig förebild. Andra har istället gett börjat med att dricka lite mindre fashionabla whiskysorter. Men det spelar helt enkelt ingen roll hur du har hamnat här eller hur mycket du egentligen vet om drycken. Det viktiga är att du är redo och villig att försöka lära dig lite mer!

Så kan du prova whiskey i hemmets trygga vrå

Vi rekommenderar förstås att du går på en riktig whiskyprovning. Men du kan såklart även välja att prova whiskey i hemmets trygga vrå. I sådana fall bör du:

  • Ta fram ett glas och hälla upp din favoritdryck i den.
  • Gärna ha lite olika whiskysorter att prova.
  • Dofta på drycken för att därefter smaka på den.
  • Fundera på vilka dofter och smaker du känner och reflektera kring detta. Försök att beskriva dofterna och smakerna genom att sätta ord på dem!