Från a till o

Att välja teamaktivitet i Stockholm – utifrån digital vägledning

Med hundratals aktiviteter att välja på i Stockholm är det inte oväntat om det upplevs svårt att hitta rätt. En teamaktivitet ska ju passa gruppens storlek, intressen och fylla ett specifikt syfte. En väg att gå är att använda digital rådgivning – något som erbjuds hos vissa aktörer.

Automatisk vägledning

Med automatiska filter och vägledning kan kunderna hitta rätt i ett mycket stort utbud. En av de aktörer som erbjuder detta har följande funktion:

  • Steg 1 – Välj inriktning

Börja med att svara på ungefär vilken inriktning som önskas på den teamaktivitet som ska bokas. Det kan exempelvis vara a) Tävlingar b) Samarbetsövningar c) Fartfyllda upplevelser d) Jag vet inte….

  • Steg 2 – Välj antal

Oavsett om det är fartfyllda upplevelser eller kluriga uppgifter som önskas så avgörs val av aktivitet av hur många som ska utföra den. Är gruppen bara på 3 – 4 personer skapas större begränsningar i urvalet än om det är 5 – 10 personer. Men självklart blir det även begränsningar om gruppen är på 50 – 60 personer. Kanske är det då bättre att dela upp i mindre grupper.

  • Steg 3 – Välj färdigt paket

Utifrån önskemål om inriktning på teamaktivitet samt antal personer som kommer att delta presenteras ett par olika alternativ som finns i Stockholm. Det går sedan att klicka sig in på dessa och läsa mer eventuellt boka direkt. Detta är därmed ett smidigt och snabbt sätt att filtrera sig fram till passande aktivitet.

  • Steg 4 – …eller skräddarsy en lösning

Hittas inte en aktivitet som passar för alla? Önskas en av de föreslagna aktiviteterna men med viss modifikation? Kontakta eventföretaget och beskriv era önskemål. De kan då skräddarsy en lösning helt utifrån företagets önskemål. Detta framförallt om det är en lite större grupp.

Boka egen teamaktivitet i Stockholm…

I exemplet ovan sker bokning av en teamaktivitet via ett eventbolag i Stockholm. Via deras filtreringstjänst hittas rätt aktivitet varpå detta bokas via dem. Ett alternativ är självklart att ordna med allt själv. Men tänk på att:

  • Boka i tid

En del upplevelser i Stockholm är uppbokade lång tid i förväg.

  • Kontrollera transportmöjligheten

Hur ska ni ta er dit? Finns det kollektivtrafik eller förväntas alla åka bil?

  • Mat och boende?

Det är trevligt att äta mat tillsammans efter att aktiviteten är slut. Ska även boende bokas så att gruppen är tillsammans under flera dagar?