Från a till o

Vans – Tygskon med den tjocka sulan

När man tänker på Vans skor är det kanske skateskor som man förknippar märket med. Idag är det dock inte endast skateboardåkare som bär Vans, men från början är det helt riktigt att skon var utformad för att passa för denna sport. Den tjocka gummisulan och breda skon ger ett bra grepp på brädan och en stadig sko. Tyget smiter åt foten och gör att den sitter stadigt på foten och skon är i sin helhet en bra skatesko som idag är den mest populära skateskon världen över.

Kort historik

Det populära skomärket Vans är långt ifrån en nykomling, varumärket har i år funnits på marknaden i hela fem decennier. De tre bröderna Stephen, Paul och James Vand Doren från Kalifornien grundade Vans redan 1966 och var även de som tillverkade skorna en bit ifrån den lilla butiken. Ryktet spred sig snabbt om skon som var speciellt utformad för skateboardåkning och det var främst den slitstarka sulan som visade prov på att bröderna visste vad kunderna var i behov av. Med endast en kort frånvaro från marknaden under mitten på 1980-talet har Vans endast växt sig större och idag tillverkar man inte bara skor utan också kläder för både tjejer och killar, ryggsäckar och väskor, solglasögon med mera för den modemedvetna kundgruppen.

Grafiska mönster och starka färger

Vans har även gjort sig ett namn genom den oblyga designen och med sin stora kärlek till grafiska mönster och starka färger. Visst finner man klassiska vita och svarta skor i sortimentet, men schackrutiga, blommönstrade, chockrosa eller randiga i alla tänkbara färger är lika vanligt och minst sagt lika populära. Utbudet är stort och man kan lätt hitta sin favorit som sticker ut i det stora sortimentet.

Flertal modeller

Den klassiska låga skateskon med resår som tillåter enkel påtagning är originalet och populärt bland skateboardåkare som vill slippa problemet med snörning som går upp. Därtill har flera modeller utformade för en mer vardaglig användning tillkommit. Vans med lägre sula, med snörning, med kardborre och med högre läst är bara några exempel. För dig som är intresserad av utbudet finns 100-tals modeller att se och beställa över nätet.