Från a till o

Investera i ett hemlarm och säkra ditt hem från inbrott

Investera i ett hemlarm och säkra ditt hem från inbrott

Ett hemlarm kan vara dyrt men ett inbrott är oftast en dyrare historia. För dig som vill investera i ett hemlarm finns det en mängd olika modeller att välja mellan på marknaden.

Många hem i dagens Sverige är utrustade med ett hemlarm. Ett hemlarm är en smart investering av flera anledningar. Dels för att det skapar en känsla av trygghet för dig och din familj men även för att det till viss del förhindrar inbrott. Det viktigaste ett hemlarm gör är att det avskräcker tjuven från att bryta sig in i ditt hus. Hemlarm finns i många olika utföranden och oftast är de dyraste hemlarmen även de bästa. Men oavsett vad du har för budget så kan du vara säker på att du hittar ett hemlarm som passar just dina behov och din plånbok. Vissa hemlarm är upplagda som ett abonnemang som du betalar månadsvis. I sådana abonnemang ingår ofta ett avancerat hemlarm som företaget installerar i ditt hem. 

När du avslutar abonnemanget kommer företaget och avinstallerar larmet. Ett sådant typ av hemlarm kan även ha en kostnad i form av en startavgift, denna startavgift brukar kunna betalas som en klumpsumma eller utspritt via abonnemangsavgiften. Vissa larmsystem går att bygga på i efterhand om du skulle vilja utöka ditt hemlarm. Saker som ofta ingår är någon typ av sensor som känner av om någon bryter sig in i ditt hem. Det kan handla om detektorer som kan installeras i dörrar och fönster som känner av rörelse eller vibration. Det kan även vara kameradetektorer som filmar en eventuell inbrottstjuv. De flesta hemlarm har en panel där du styr larmet. Andra hemlarm kan ha detektorer som känner av rök eller läckage i till exempel vattenledningar eller gasledningar. 

Andra populära tillval är utomhussiren. Sådana här avancerat hemlarmsystem har oftast en larmcentral kopplad till sig, och denna larmcentral är ofta bemannad dygnet runt. I vissa abonnemang ingår väktarutryckningar, i andra måste du betala extra för det. De flesta moderna hemlarm kan idag styras med en app från din mobiltelefon. Något som kan vara bra att tänka på när det gäller ett hemlarm är om larmet har en backup i form av batterier om det skulle ske ett strömavbrott.