Från a till o

Ny elscooter

Vill du kunna ta dig runt i stan på ett enkelt och smidigt sätt? Då kanske elscooters är något för dig. Elscooters är ungefär som en sparkcykel fast de drivs av el. Med andra ord behöver du inte sparka dig fram utan står helt enkelt still på cykeln. Då fordonet är väldigt lättmanövrerat och dessutom lättviktigt är det inga som helst problem att ta sig fram även där vägarna är små. Kanske vill du hinna få fler saker gjorda? Du kommer garanterat att hinna med fler saker i city om du har en elscooter än om du endast ska gå för egen maskin. Du kan välja bland ett stort utbud av elscooters idag. Det finns modeller som vi tidigare nämnde ser ut ungefär som en sparkcykeln. Du kan dock även hitta scootrar som mer påminner om en Harley Davidson motorcykel fast som helt enkelt är som en eldriven cykel.

Andra parametrar för elfordon

Innan du väljer första bästa elscooter finns det en rad saker du bör kolla upp först. Bland annat vilken sorts däck fordonet bör ha. Har du ett fordon med små däck kommer du exempelvis inte kunna köra särskilt på bra på grusunderlag. Däremot duger de gott inne i stan där det är asfalterat. Andra saker att kolla upp är uppladdningstid samt hur lång körtid du får. Kanske räcker det med en liten stund? Eller så behöver du betydligt mer och får du lägga en större kostnad. Beroende på vilken sorts elscooters du väljer är det viktigt att du läser på om reglerna för just den storleksklassen. Vissa av dessa elfordon får exempelvis inte framföras på allmän väg.

Regler för din elscooter

Det finns inte en sorts regel för samtliga elscootrar, allt beror helt och hållet på fordonsklass. Det finns nämligen lättare scootrar som endast kör i 20 km/h men det finns även de som kommer upp i högre hastigheter. Om din elscooter kör i 20 km/h samt har en motor vars kapacitet är max 250 watt kan du köra den precis som om det vore en cykel. Om du har högre hastighet samt kraftigare motor behöver du ofta intyg för att köra fordonet då det då räknas som moped.