Från a till o

Varför GPS klocka för barn?

Varför GPS klocka för barn? Det finns många anledningar till att man föräldrar kan vilja utrusta sitt barn med det. Till exempel för att man kan se var de är, var de har gått och till och med öppna ett videosamtal med dem. Det sistnämnda gäller dock enbart vissa modeller.

Du ser var barnen är just nu

Ett svar på frågan om GPS klocka för barn är att man kan se var de befinner sig vid ett givet tillfälle. De flesta modeller kommer med en app till din smartphone, där du enkelt kan se var de håller hus någonstans. Dessutom brukar det gå att se var barnet har befunnit sig under dagen.

Du kan höra vad som försiggår via barnets gps-klocka

Med många modeller kan du, genom tillhörande app, ”tjuvlyssna”. Det innebär att du kan kolla att allting är okej, och att barnet inte befinner sig i en farlig miljö. Det här skänker många föräldrar trygghet.

Du kan ringa och, med vissa modeller, starta ett videosamtal

De flesta varianter kan utrustas med ett simkort så att du kan ringa till dem från mobilen. Vanligast är att man köper ett kontantkort, istället för att binda upp klockan på ett abonnemang som kostar per månad. Med en del klockor kan du till och med starta ett videosamtal, så att du tydligt kan se att barnet mår bra.
Tilläggas bör att det också finns klockor som använder sig av telefonens nät. Det här kan vara ett alternativ när barnet är tillräckligt gammalt för att ha en egen telefon.

Varför GPS klocka för barn? Säkerhet är den största faktorn

Säkerhet och trygghet är de mest givna svaren på frågan ”Varför GPS klocka för barn?”. Som förälder kan du:

  • Se var barnet är
  • Se var barnet befunnit sig under dagen
  • Ringa och, med vissa modeller, starta ett videosamtal för att kontroller att allting är okej.

En annan säkerhetsfunktion som många klockor har är att de kan ge ifrån sig ett högt ljud om barnet inte svarar. Det här kontrolleras från appen.

Det kan vara skoj

Många varianter är utrustade med funktioner som gör det möjligt med familjechatt. Ofta har familjechatten roliga klistermärken och emojis. Med vissa modeller kan du skicka dem hjärtan när du vill ge dem beröm.