Från a till o

Annorlunda hobby som pensionär

Nu när du är pensionär kan du, om du inte redan har gjort det, sluta helt att bry dig om vad andra tycker och tänker. Efter att ha levt över 60 år och lyssnat på alla andra och vad samhället förväntar sig av dig, har du med stor sannolikhet redan insett att det inte har gett dig något alls. Så nu är det dags att slappna av och bara fokusera på vad som gör just dig glad.

Testa en ny stil

Det är få förunnat att bli pensionär med inte ett enda grått hårstrå på huvudet. Många är helgrå medan andra fortfarande befinner sig i en fas mittemellan. Varför då inte testa att färga håret i ny, spännande färg? Eller klippa det i en stil du aldrig trodde du skulle våga? Även om du lämnar håret som det är, kan du testa runt lite bland olika klädstilar. Stilen du har använt nu i många år är visserligen bekväm, men om du någonsin har känt att du kanske är lite trött på dessa samma, gamla kläder, så är det på tiden att du testar något nytt!

Gör något som inte anses vara för pensionärer

Vi har många fack som vi gärna grupperar in människor i. Dessa kan kännas både trygga och hämmande. Allt som oftast är det dock det senare. Att bli pensionär betyder inte att du inte längre kan göra de saker yngre gör. Många gånger har du kanske tänkt på hur du gärna hade velat göra något men att det inte passade din ålder. Men var inte rädd att gå helt utanför ditt nya “fack”. Gå på house-klubb, skaffa en tatuering, backpacka i Europa, bestig ett berg, lär dig en kampsport, gå till en nöjespark och stå först i kön – möjligheterna är oändliga och den enda i vägen för detta är du!

Ålder är bara en siffra

Många yngre tänker sig pensionärer som kaffedrickande, gamla och världsfrånvarande. Kan visserligen stämma för en del, men väldigt många pensionärer känner inte alls igen sig i den beskrivningen. Förutom det med kaffedrickandet förstås. Men den gamla klyschan har en stor del sanning i sig – ålder är bara en siffra. Så gör vad du vill och känn dig aldrig hämmad av pensionärs-facket. Att man skulle vara för gammal för något är endast en envis myt. Hjälp istället till att förstöra myten genom att bara vara du. Det är inte för sent för något, inte ens att lära sig en ny sport eller att träna sig till sin drömkropp.