Från a till o

Enkla mobilabonnemang för pensionärer

Om man vill hitta ett bra mobilabonnemang som pensionär finns det olika faktorer att fundera kring innan man väljer ett som passar. För många vill man hitta ett abonnemang som är både billigt och som har bra täckning i de områden man rör sig. Vill man även ha med en mobil när man tecknar abonnemanget kan det vara bra att det finns alternativ som passar de behov man har. Det finns även många som vill kunna ha tillräckligt med surf för att kunna dela internet, då är ett abonnemang med obegränsad surf ofta bäst.

Abonnemang för seniorer

Som pensionär kanske man inte alltid är beroende av surf och vill ha ett abonnemang utan, men lite surf är ofta alltid bra att ha. Det brukar inte öka priset mycket. Som pensionär och senior har man ofta pensionärsrabatt, vilket ger billigare surf. Så snart man fyller 55 kan man dessutom skaffa ett seniorabonnemang vilket också bidrar till billigare priser, mer surfmängd och andra special erbjudanden. Det är inte alla operatörer som erbjuder pensionärsrabatt dock, utan brukar erbjuda det genom dotterbolag. Om man måste byta operatör för att ta del av rabatten behöver man inte vara orolig då det är väldigt enkelt. Man behöver dessutom inte byta nummer eller betala någon extra kostnad. Många företag erbjuder också billigare priser de första månaderna.

Att tänka på när man väljer ett mobilabonnemang

Om man har ett vanligt abonnemang och vill byta till ett pensionärs abonnemang är det väldigt enkelt. Ofta kan man beställa ett direkt från sin operatörs hemsida, ringa kundtjänst eller gå in och prata med personal i butik. Om man beställer online behöver man endast fylla i sina uppgifter och att man vill flytta sitt nummer till det nya abonnemanget så ser operatören till att lösa resten. Du slipper uppsägningstid från det gamla abonnemanget och du får hem ett nytt SIM-kort i posten.

Exempel på faktorer att se över innan man väljer ett pensionärsabonnemang:

  • Täckning – Idag har man bra täckning i näst intill hela Sverige, det kan variera dock vilka områden i norr och söder vilken operatör som har bäst täckningskarta. Så har man stuga i skogen eller bor mer norrut kan det vara värt att jämföra respektive operatörers täckningskarta.
  • Data och Surf – Om man inte är i behov av att hela tiden vara uppkopplad och använder sin surf då och då räcker det ofta med 2–3 GB data varje månad. Många operatörer har även funktionen där surfen ackumuleras om du inte använder den.
  • Samtal och Sms – De allra flesta operatörer erbjuder både gratis samtal och sms