Från a till o

Så lyckas du med din distansutbildning

Idag är det möjligt att gå en distansutbildning på i princip vilket ämne som helst. Du kan därmed utbilda dig på distans från hemmets trygga vrå. Detta har förstås en rad fördelar för dig som student men distansen kommer även med vissa utmaningar. För att verkligen lyckas ta till dig allt som du lär dig via din utbildning på distans kan du därför behöva förbereda dig för utbildningen.

Nedan delar vi med oss av några enkla knep som kan göra att du får ut mer av din utbildning.

Knep som hjälper dig i din distansutbildning

Dessa tips kan hjälpa dig att få lite mer studiero när du utbildar dig på distans:

  • Skapa ett särskilt utrymme där du pluggar. Om du hade gått en traditionell utbildning hade du befunnit dig i ett klassrum. Ett sådant behöver du förstås inte återskapa i hemmet bara för att du går en distansutbildning. Men att inrätta ett särskilt utrymme för plugg kan ändå hjälpa dig att fokusera på utbildningen. Det kan till exempel vara ett hörn i sovrummet eller en yta vid köksbordet. Faktum är att det rentav kan vara att du sitter på din balkong eller altan – det viktiga är att du hittar något som fungerar för dig. Tänk dock på att du bör vara ostörd och att det inte bör vara alltför bekvämt.
  • Håll ditt studieutrymme störningsfritt. När du inte har någon lärare som tittar över din axel eller klasskamrater som sitter bredvid dig kan du lätt distraheras. Det finns mängder av störningar runt omkring oss idag, såsom sociala medier, strömningstjänster och liknande. Därför bör du göra vad du kan för att isolera dig från dessa och hålla ditt studieutrymme fritt från störningar.
  • Skjut inte upp uppgifter till senare. En vanlig fallgrop när du går en distansutbildning är att du enklare kan prokrastinera. Men genom att skjuta upp uppgifter till senare bakbinder du dig själv och gör det svårare att lyckas. För att undvika att prokrastinera bör du därför ta fram ett schema som du håller dig till. Sätt deadlines för de olika uppgifterna och allt du behöver göra så vet du när det måste vara gjort.